fbpx

Ново ниво на заштита!

Nanox филтерот за прозорци е производ кој нуди ново ниво на заштита и притоа овозможува природна вентилација и повеќе комфор во вашиот дом или работен простор.

Nanox Window Filter

Nanox Filter

Nanox филтерот е европски производ, глобален лидер во квалитет, кој овозможува висока пропустливост на воздухот и поседува лабораториски сертификати за највисок степен на задржување на штетните ПМ честички во воздухот.

ПМ 10    100% непропустливост
ПМ 5    99.5% непропустливост
ПМ 2.5  92.5% непропустливост

Мулти-функционален продукт, кој е практичен преку целата година, и целосно заштитува од полен, прашина, смог, бактерии, инсекти, спречува UV зраци, целосно отпорен и не пропушта вода.       

Загрозени групи:

 • Повозразни лица
 • Деца
 • Трудници
 • Лица со респираторни болести
 • Лица со срцеви проблеми

Придобивки за корисниците:

 • Чист воздух во секакви услови
 • Проветрување на просторот во области со прашина
 • Го заштедува вашето време поминато во во чистење прашина
 • Може да се користи во секоја сезона
 • Лесно за одржување

Филтерот заштитува од:

 • Смог
 • Прашина
 • Полен
 • Микро организми
 • Дожд
 • UV зраци
 • Инсекти

Сертификати за квалитет и награди

TUV сертификат за квалитет.

 

ZU сертификат издаден од Инженерски Тест Институт во Брно, Чешка Република.

Препорачано од Националниот Институт за јавно здравство на Чешка Република.

Специјална награда на Nano Tech 2014 – Tokyo, Japan.

Производот е патентиран.

Демонстрација на функционалност

Задоволен корисник на прозорскиот нано-филтер ни испрати аматерско видео во кое се тестира функционалноста на нашиот производ. На едното прозорско крило е поставен нашиот производ, а на другото прозорско крило воздухот влегува непречено. За мерење на моменталната состојба се користи вградениот читач од прочистувачот на воздух кој е вклучен на минимална брзина.
Play Video